top of page
Search

Kamp om ledervervet sentralt i Pensjonistpartiet


Pensjonistpartiet sentralt har en kvinnelig leder. Hun heter Tone Coucheron og er en relativt ung dame midt i førtiårene. Som lokalleder i PP Orkland er jeg stolt av henne. Det burde vi alle være. Og de to-tre årene hun har vært leder har det skjedd mye positivt organisasjonen.


Om kort tid er det Landsmøte. Og da dukker det opp. Kamp om posisjonene. Og kamp om ledervervet er intet unntak. Man kan bli svett av mindre og jeg unders; Hvorfor. Hvorfor bytte ut det som fungerer med noe helt usikkert.


Jeg tok meg den frihet å sende følgende e-post til fylkes- og lokallagsledere rundet om i landet. Og jeg er ikke den første som gjør det. Mitt «hjertesukk» kommer bl.a. på bakgrunn av en e-post skrevet av Ingebjørg Godskesen.


«Tone Coucheron. En fin attest du får fra Ingebjørg Godskesen, en rutinert politiker. Helt enig med henne. Jeg kunne nøyd meg med det, men har lyst å gi deg noen ord.


Du har klart deg meget godt i årene du har vært leder. Jeg kom inn i partiet i 2013 og jeg har fulgt med på de positive endringene som har skjedd. Jeg har vært lenge med i politisk arbeid. Om lag 35 år. Som leder det meste av tiden. Jeg skulle dermed ha erfaring nok til å kunne uttale meg.


13. mai 2018 holdt PP Landsmøte. Da ble Tone valgt som leder. Dette skrev jeg om. Jeg var så glad. Jeg skrev at noe gledelig og banebrytende hadde skjedd i Pensjonistpartiet. Og jeg roste partiet for å være fremsynt og skrev dette om kvinnelige ledere.


I vårt parti har menn tidligere dominert i ledersjiktet. Hvorfor det, når vi i dag vet at kvinner er bedre ledere enn menn. Det er ikke noe vi påstår. Forskning viser det. Det som er fortvilende, er at mange menn faktisk går rundt og tror at de har noen egenskaper som gjør dem til bedre ledere, mens undersøkelser viser at virkeligheten er helt motsatt. Og så har vi utfordringen med at menn stemmer på menn.


Jeg ble ikke skuffet. Du har stått på og fått gjort mange gode tiltak for partiet, selv om langt fra alle har gitt deg helhjertet støtte. Det er synd, for da blir det tungt. Men du har «stått han av» som vi sier i Nord-Norge. Så har du hatt lyst til å fortsette arbeidet som du er på god vei med. Å få representanter inn på Stortinget. Du bør få anledning til å krone arbeidet ditt. Du er en person som tenker på partiet, og setter deg selv i bakgrunnen. Det har du ingen grunn til.


Stå frem som den ærlige, rakryggede og uredde jenta som du er! Tenk deg om enda en gang. Og si; Nei, pokker heller. Dette skal jeg fullføre. Og når alle får tenkt seg om, så sier det seg selv. Vi kan ikke gi slipp på en kvinnelig partileder. En ung kvinne (i forhold til de fleste i partiet). Og vær sikker på en ting. Eldre gubber er ikke noe bedre enn deg. Jeg vet hva jeg snakker om.


Stå på Tone! Jeg ser at mange støtter deg. Og det skulle bare mangle. Og la oss få den gledelige meldingen at du står løpet helt til mål. Og vi i Orkland PP skal stå på mållinja og juble.»


Maktkamp er ikke et lystig skue.

Recent Posts

See All

Plass på sykehjem/ helsetun

«Legg di hand i mi hand så er vi sterke saman så er vi svake saman så er vi saman», skriver Åse-Marie Nesse. Det er en ønskesituasjon, men i dagens eldreomsorg, også i vår kommune, er dette vanskelig.

Samboergaranti

For par som har levd sammen et helt liv er det sårt og ganske så utenkelig at de må skilles og bo hver for seg nå den ene parten blir så svak eller syk at hun eller han må på kommunalt sykehjem. Det å

Nytt styre

Pensjonistpartiet Orkland har avholdt årsmøte, og styret for 2022 er følgende: Øverst fra venstre: Reidar Samskott, Anne Grethe Thorstensen, Mait W.Danielsen (kasserer), Johnny Danielsen, Janicke An

Comments


bottom of page