top of page
Search

Hvorfor engasjere seg??


Fire år er snart gått siden jeg satt på en fjelltopp da telefonen min ringte.

Det var forresten på min 40 års dag. Telefonen var fra Torstein Larsen som pent presenterte seg, og ønsket at jeg skulle stå på liste til Pensjonistpartiet.

Min første tanke var: er det automatikk i at når en runder 40 år så blir en ringt fra Pensjonistpartiet i daværende Orkdal kommune? Jeg har til vane/uvane at jeg sier ja til alt, litt vel impulsivt, for så å tenke hva gjorde jeg nå? Men slik ble det. Lite visste jeg da at jeg plutselig skulle ende opp som nestleder i partiet.

Jeg har i løpet av årene her lært mye. Det har vært en bratt læringskurve, men jeg havnet i rett parti når det kom til å takle den bratte kurven. Torstein Larsen er en omtenksom og generøs mann som gjerne vil ha oss andre opp og frem. Jeg har fått støtte, veiledning og mye ros underveis.

Jeg har fått mange spørsmål fra folk: «Pensjonistpartiet ?? Du er jo alt for ung til det.» I begynnelsen var jeg litt flau av å si hvilket parti jeg representerer, men det er jeg ikke lenger, faktisk er jeg stolt.

Så til overskriften min HVORFOR ENGASJERE SEG? I løpet av disse årene har både jeg som person og vi som parti mottatt telefoner, meldinger og mailer fra mennesker som har det tungt, mennesker som sliter med forskjellige ting, mennesker som er redde for å miste ulike tilbud i kommunen eller rett og slett miste jobben sin.

Nå i det siste har jeg møtt flere på butikken som er bekymret for økonomien, de høye strømprisene, matprisene og drivstoffprisene. De vet ikke hvordan de skal få endene til å møtes. Disse menneskene stopper meg, og vil gjerne fortelle. Det gjør noe med meg som person, på godt og vondt. Men det gir meg også en ekstra motivasjon til å nå gå inn i et nytt valgår.

Det gir ekstra motivasjon til å bidra til at Orkland kommune skal bli et bedre sted for alle å bo. Jeg satt i et møte i forrige uke, et utvalg som de fleste vet hva er, nemlig Helse og mestring. Jeg visste ikke at slike utvalg fantes før jeg begynte nettopp med dette engasjementet i politikken. Der bevilget vi ekstra penger nå til jul til de som sliter ekstra. Den følelsen jeg fikk inni meg, med at jeg kunne være med å påvirke en slik sak som virkelig kan være med å hjelpe en gruppe mennesker som har det vanskelig, det var en følelse av stolthet.

Det å engasjere seg i politikken har gitt meg innblikk i mye som foregår i storkommunen, mye mere enn det som står i avisen som dere andre innbyggere får vite. Noe mer interessant enn andre ting, men uansett nødvendig å vite litt om. Når jeg leser på Facebook, så hetses politikere hver dag. Nå er Støre og co i vinden, noe som er fullt forståelig med den situasjonen Norge står i med den økonomiske påkjenningen som rammer folk flest. Men etter jul starter vi lokalpolitikere vår runde for å sanke stemmer og påvirke dere folk til å stemme på nettopp vårt parti. Da må vi tåle hetsen på Facebook. Noe kan være personrettet, og noe rettet direkte til partiet du representerer.

Jeg skjønner godt at kanskje unge mennesker unngår å engasjere seg i politikken nettopp av akkurat denne formen for hetsing, som stort sett foregår av voksne mennesker.

Vi har et flott ungdomsråd i Orkland kommune, som jeg håper vil bestå i mange år fremover. Det er dere som skal videreføre at Orkland kommune skal fortsette å vokse, og være en god plass å bo i.

Og til dere som har mange sterke meninger om mye og mangt: Meld dere inn i politikken. Dere vil få et litt bedre innblikk i hvordan ting fungerer og hvordan enkelte saker jobbes med, og mye og bedre informasjon enn hva dere leser på sosiale plattformer.

Og til dere unge som er på tur inn i de voksnes verden: Bruk stemmen deres, rop høyt, og fortell hvordan dere å vil at ting skal være.

Janicke Andersen

Nestleder

Orkland Pensjonistparti

Recent Posts

See All

Trenger vi tenke så stort

I forvaltningsutvalgets møte den 12. mars stemte jeg som det eneste medlemmet i mot kommunedirektørens forslag til vedtak angående områdeplanen Eiktyr industripark. Årsaken til min skepsis til dette p

Vil du bli en del av laget?

Pensjonistpartiet Orkland jobber på som aldri før, og vi er selv engasjert i mange saker som er i vinden for tiden, og vi engasjerer publikum! Vil du bli en del av laget, og støtte oss som parti med å

Årsmøte i Pensjonistpartiet Orkland

Tirsdag 23.januar var det årsmøte i Pensjonistpartiet Orkland, og vi synes det var ett godt oppmøte av medlemmer som kom. Vi gjennomgikk de vanlige årsmøtesaker, som eksempel årsberetning, regnskap, b

コメント


bottom of page