top of page
Search

Hvem er topp fire på valglisten til Pensjonistpartiet Orkland?

Updated: Jan 11
Torstein Larsen Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Mitt navn er Torstein Larsen. Jeg er gruppeleder for Pensjonistpartiet Orkland i kommunestyret.


Jeg er født i 1944 og kommer egentlig fra Troms, men har bodd i Orkdal siden 1992. Politikk har jeg drevet med siden 1979. Først tre perioder i bystyret i Hammerfest. Så har jeg vært 6 perioder i Orkdal/Orkland.  Nå er jeg i gang med min syvende perioden her i kommunen.


Hvilke saker interesserer jeg meg mest for?  Jeg er en allround politiker. Jeg interesserer meg for det meste, og der jeg ikke selv har tilstrekkelige kunnskaper støtter jeg meg på de som har det.


Må jeg trekke frem noen områder som interesserer meg spesielt så vil jeg si:


Landbruk svært viktig. Vi må erkjenne at landbruket er i ferd med å forgubbes. Derfor må vi sette inn positive virkemidler for å få flere unge til å ta landbruksutdanning og til å satse på landbruket.  Dette er en av de viktigste næringene i kommunen. Jeg er opptatt av rekrutteringen til næringen og at kommunen spiller på lag med landbruket.


En ting lover jeg. Jeg skal være en aktiv politiker. En politiker som setter seg godt inn i sakene. En politiker som kan samarbeide både til venstre og høyre.


Hvordan ser jeg på politikk? Å drive politikk betyr ikke først og fremst å sitte å stemme. Det betyr at man engasjerer seg aktivt ved at man foreslår nye og bedre løsninger ut fra sitt eget politiske ståsted. Det betyr også at man formidler debattene og henter innspill fra velgerne. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, og mer kan jeg ikke gjøre.


Håper at dere med dette ble bedre kjent med meg.  Jeg er som jeg er. Eller som avisa en gang skrev: En ganske så uvanlig politiker.
 


Terje Selvnes. Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Terje Selvnes, 58 år og bor på Evjen.


Født, oppvokst og bor i Evjensgrenda like ved Orkdal Sykehus med kone, yngste datter, katter og et stort antall fisk.


Jeg har jobbet i grafisk bransje siden jeg startet som lærling etter grunnskolen. I dag er jeg DL og grafisk rådgiver i Orkla grafiske, som i disse dager bytter navn til Fagtrykk Orkla.


Min favorittplass i barneårene var Selva, der bestemor og bestefar bodde. Der fikk vi utforsket både Hambora festning og sjøen i tillegg til livet på gården.


Nå liker jeg å pusle med smått og stort i hjemmet med Elin ( kone ) Vi to liker å reise rundt i Spania, samt reise rundt i Norden med vår gamle bobil som jeg kaller «Den stygge andungen». Den skiller seg godt ut blant mange flotte av den samme «arten» 😉 


Min lidenskap i fritiden er sport og særskilt engelsk fotball å spesielt Manchester City. City har vært mitt lag siden midten av 70 tallet og det er lidenskap som ikke har blitt svekket siden den gang. Når turen går til Manchester for å treffe likesinnede på pub i forkant av kamp så er det stor trivsel.


I forrige periode var jeg i Kultur, Idrett og folkehelse noe som var spennende og lærerikt. Denne perioden er jeg i Forvaltning i tillegg til kommunestyret. Et spennende og utfordrende  utvalg å være i.Bak rattet i "Den stygge andungen".

 


Janicke Andresen. Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Janicke Andresen, 45 år og bor på Gjølme

Gift og 3 sønner samt en bonussønn.


Utdannet helsefagarbeider med 2 års videreutdanning i rus og psykiatri.


Elsker turer i skog og mark både sommer og vinter. Liker og lese bøker, går mest i krim.


Ble med aktivt i politikken for 5 år siden.

Sitter nå på 3plass i Kommunestyret, samt i Helse, oppvekst og Kultur (HOK).
 


Turid Mjønesaune. Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Turid Mjønesaune, 58 år og bor i Snillfjord.


Jeg har gård og driver med sau, og har cirka 170 vinterfôra sau. Har i tillegg campingplass og gårdsbutikk. Der selger jeg morrpølse laget av egen oppskrift fra hjort og fårekjøtt på gården. Har også stykningsdeler av både hjort òg villsaulam.


Jeg gjør det jeg kan for å snakke folket og velgernes sak. Mitt hjerte banker for utkantene i kommunen, men vi er også avhengig av et velfungerende sentrum. Hvis vi ønsker at folk skal ha et levende bygdesamfunn, så er ikke vegen å legge ned de offentlige tjenestene som barnehage og skole.


Jeg er også opptatt av at de eldre skal få en verdig alderdom, det er tross alt de som har bygd opp dette landet. For at folk skal bo i distriktene er det viktig å tenke på muligheter for næringsetablering, ikke kun i sentrum. Vi må oppmuntre bedrifter til å se mulighetene og vite om den lavere arbeidsgiveravgifta som er i gamle Lensvik og Snillfjord.

Jeg er som sagt opptatt av at bygdene fortsatt skal leve.

 

Godt valg. Og stem gjerne Pensjonistpartiet.

Recent Posts

See All

Plass på sykehjem/ helsetun

«Legg di hand i mi hand så er vi sterke saman så er vi svake saman så er vi saman», skriver Åse-Marie Nesse. Det er en ønskesituasjon, men i dagens eldreomsorg, også i vår kommune, er dette vanskelig.

Samboergaranti

For par som har levd sammen et helt liv er det sårt og ganske så utenkelig at de må skilles og bo hver for seg nå den ene parten blir så svak eller syk at hun eller han må på kommunalt sykehjem. Det å

Nytt styre

Pensjonistpartiet Orkland har avholdt årsmøte, og styret for 2022 er følgende: Øverst fra venstre: Reidar Samskott, Anne Grethe Thorstensen, Mait W.Danielsen (kasserer), Johnny Danielsen, Janicke An

Comments


bottom of page