top of page
Search

Tanker etter Landsmøtet


God søndag. I flere timer satt jeg og så på det som skulle vært Landsmøte i mitt eget parti.

Man skulle behandlet navnespørsmålet, program, politikk og ikke minst valg. Det lå an til en interessant og spennende dag for en som meg. Over gjennomsnittlig interessert i organisasjon og politikk.


Hva skjer? Straks møtet var satt braket det løs. Før man hadde brakt på det rene hvem som hadde stemmerett. Fullmaktskomiteen fikk ikke komme i arbeid. Det lå lenge an til at fylkeslederne kunne benytte sine delegaters stemmer slik som de fant det best. Altså at det ikke ble tatt hensyn til at de var et mindretall som hadde andre meninger i delegasjonene. Både når det gjaldt valg og dette med navnespørsmålet.


I fire-fem timer lå man i skyttergravene uten at det reelle Landsmøtet ble igangsatt. Man kranglet om stemmerett, man kranglet om nødvendigheten av delegasjonsmøter. Og gud vet hva man ikke kranglet om.


Det gikk så langt at leder Tone Coucheron med gråten i halsen ga fra seg lederklubben til nestleder. Hun ga seg for åpen mikrofon. Jeg fikk også vondt av å se dette. Hun satte seg på plassen sin, men tok ordet når det var spørsmål som hun som hadde jobbet mest med landsmøtet kunne svare på. Og utrulig nok; En av fylkeslederne syntes ikke om det, og spurte rett ut om hun var delegat etter at hun nå hadde trukket seg som leder. At det går an. Hvor er empatien? Hvor er medmenneskeligheten? Man burde vært glad, men snudde vrangsiden til. Dette med empati ligger kanskje ikke for alle.


Landsmøtet ble avsluttet, før det var lovlig satt. Nytt møte avholdes innen 1. halvdel av desember. Og da som et ordinært Landsmøte med delegatene til stede over internett. Takk og pris. Men først må en del fylkeslag ha nye årsmøter og velge delegater. Noe man skulle gjort i utgangspunktet.


Er det bare jeg som syntes at dette gikk over alle støvleskaft? Langt ifra. Les kommentarene på nett og bli matt. Her er av to kommentarer fra styremedlemmer i Pensjonistpartiet Orkland.


«Jeg trodde jeg var medlem av et politisk parti, dette møtet minner mest om et sekt-møte hvor egne tolkninger fremmes som sannheter. Hadde det ikke vært for et godt og seriøst lokalparti hadde jeg meldt meg ut i dag. Dagen er ikke over, fortsett med god møteledelse Godskesen. Beklager at Tone ble "takket" av på den måten. Æ skjæmes».


«Brukt over 4 timer på en lørdag til å se på det her, tragisk og flaut. Den arrogansen som ble vist overfor vår Leder Tone er rett å slett trist. Sier som flere over her, hadde det ikke vært for mitt lokalparti som jeg er stolt over, har jeg meldt meg ut i dag. Den arrogansen enkelte har når dem snakker om sine delegater fra sitt fylke er forkastelig. Ønsker dere en fortsatt fin lørdag, å forhåpentligvis en hyggelig og demokratisk aften».


For å avslutte. Skal man kjøre på sånn i fremtiden, bare med et ønske om å kaste folk og velge nye, da er dette en god oppskrift på å ødelegge partiet.


Og helt til slutt; Tone Coucheron, på vegne av Pensjonistpartiet Orkland vil jeg be deg så mye om unnskyldning. Ikke har vi ønsket en ny leder og vi har heller ikke blitt spurt av vårt fylkeslag. Du får ha det fint og som du vet. Når en dør slamres igjen, da åpner det seg andre dører. Kanskje var du for dyktig for noen eldre herrer. Det er nesten som jeg må bruke Bibelens ord: «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør». Men dessverre, de vet og de gjør dette med åpne øyne.


Ha en fin søndag.

Recent Posts

See All

Plass på sykehjem/ helsetun

«Legg di hand i mi hand så er vi sterke saman så er vi svake saman så er vi saman», skriver Åse-Marie Nesse. Det er en ønskesituasjon, men i dagens eldreomsorg, også i vår kommune, er dette vanskelig.

Samboergaranti

For par som har levd sammen et helt liv er det sårt og ganske så utenkelig at de må skilles og bo hver for seg nå den ene parten blir så svak eller syk at hun eller han må på kommunalt sykehjem. Det å

Nytt styre

Pensjonistpartiet Orkland har avholdt årsmøte, og styret for 2022 er følgende: Øverst fra venstre: Reidar Samskott, Anne Grethe Thorstensen, Mait W.Danielsen (kasserer), Johnny Danielsen, Janicke An

Comentários


bottom of page