top of page
Search

– Jeg takker ordføreren personlig


Dette blir en kommentar til flertallsgruppens pressemelding og opplegg i går ettermiddag. Etter forhåndsreklamen så kunne man tro å det var noe svært stort som skulle skje, men så viste det seg at det bare var Jonas som hadde en mellomlanding i kommunen.


Likevel; flertallsgruppen (Sp, Ap og KrF) i Orkland kommune er på offensiven. I går slapp de «nyheten» om at nå går det mot bygging av nytt helsetun på Orkanger. De vil sette av ytterligere 33 millioner til et fond til formålet. Sammen med tidligere avsatte midler vil man disponere et fond på 100 millioner som skal brukes til dette prosjektet.


Vi i Pensjonistpartiet synes dette er kjempeflott og helt i tråd med vår politikk. Vi har også i våre alternative budsjettforslag satt av midler til dette. Jeg tror ikke det er noen partier i Orkland som er uenig i dette.


Det som er nytt i denne saken, er tidsperspektivet. Start om to år og ferdigstillelse om fire år. Kjempebra! Men det krever at en har økonomisk fokus på dette også i neste periode. Da må en klare å sette av ytterligere 100 millioner slik at en når en egenkapitalbase på 200 millioner. Det betyr at det ikke blir penger til mye annet i de kommende årene.


På Amfi i dag spurte gjengen ved kaffebordet meg om det var sant at det kun var Sp, Ap og KrF som ønsket nytt sykehjem. De hadde fått inntrykk av det, da et par av dem hadde vært til stede og hørt på da pressemeldingen ble presentert, med Støre til stede. Enn de andre partiene? Jeg kunne berolige dem med at også vi står bak dette. Men vi er ikke med i flertallsgruppen, og kan derfor ikke slå oss på brystet og si at dette er et resultat av det de kaller «trygg og sikker» styring.


Nå skal jeg være ærlig og rett frem. Og det tjener man på i politikken og i livet ellers. Vi kan alle som er for dette prosjektet, både flertallsgruppen, og oss i opposisjon, takke ordfører Oddbjørn Bang personlig, for at dette prosjektet sannsynligvis ser dagens lys. Men nå trer han tilbake, dessverre for Orkland kommune.


Både jeg og svært mange andre er spent på fortsettelsen. Hvem overtar? Det blir som å hoppe etter Wirkola. Men ingenting er umulig. Det er noe som heter at ingen er uerstattelig, men i dette tilfellet må jeg si at jeg er usikker på det.


Så til pressemeldingens skryt av regjeringen og deres handtering av investeringstilskudd til sykehjem. Det har vært og er en usikker sak. Vi husker alle bruduljen da de la frem statsbudsjettet, og når dette tilskuddet ble fjernet. Så har de tydeligvis blitt presset til retrett. Egentlig lite å skrive om i en pressemelding. For egen del ville jeg forbigått det i stillhet.


Men uansett. Dette var gledelig. Helt i tråd med et samlet kommunestyres ønsker.


Torstein Larsen

Gruppeleder, Pensjonistpartiet Orkland


Recent Posts

See All

Trenger vi tenke så stort

I forvaltningsutvalgets møte den 12. mars stemte jeg som det eneste medlemmet i mot kommunedirektørens forslag til vedtak angående områdeplanen Eiktyr industripark. Årsaken til min skepsis til dette p

Vil du bli en del av laget?

Pensjonistpartiet Orkland jobber på som aldri før, og vi er selv engasjert i mange saker som er i vinden for tiden, og vi engasjerer publikum! Vil du bli en del av laget, og støtte oss som parti med å

Årsmøte i Pensjonistpartiet Orkland

Tirsdag 23.januar var det årsmøte i Pensjonistpartiet Orkland, og vi synes det var ett godt oppmøte av medlemmer som kom. Vi gjennomgikk de vanlige årsmøtesaker, som eksempel årsberetning, regnskap, b

Comments


bottom of page